vlot bereikbaar en parking onder ’t Zand

L.E.S.S. by Hertog Jan*** is het conceptrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Gedreven door hun passie voor gastronomie, stuwden ze restaurant Hertog Jan naar het allerhoogste culinaire niveau met als resultaat 3 sterren in de Michelingids en wereldwijde bekroningen.

Toch voelden Gert en Joachim de noodzaak om ook de gerechten en drankjes die ze vaak thuis serveren, met een groter publiek te delen. “In onze ogen gaat er niets boven eenvoudige gerechten barstensvol smaak die gemaakt zijn om te sharen. Dan pas wordt het gezellig aan tafel”, aldus Gert en Joachim.

In 2014 openden ze L.E.S.S., een restaurant met als levensmotto Love, Eat, Share, Smile. De inspiratie daarvoor halen ze uit hun culinaire trips in binnen- en buitenland. Anno 2019 laten Gert en Joachim L.E.S.S. vervellen tot een all-day concept.

L.E.S.S. IS VLOT BEREIKBAAR, MET DE NODIGE PARKING EN CENTRALE LIGGING AAN HET ’T ZAND EN IS OP AMPER 400 METER VAN DE GROTE MARKT VERWIJDERD.

LOVE EAT SHARE SMILE

ALL DAY CONCEPT

New and improved is L.E.S.S. klaar voor een volgende stap.
De bistro aan de rand van Brugge is ingeruild voor een bruisend concept in het hart van de historische stad. Terwijl vroeger een naaiatelier achter deze gevel huisde, proef je hier vandaag de wereld op je bord. Afgezien van de nieuwe locatie aan ’t Zand is L.E.S.S. uitgegroeid tot een all-day concept.

Voortaan zet Jong Keukengeweld-chef Ruige Vermeire je op elk moment van de dag iets lekkers voor. Op het menu prijken internationaal geïnspireerde gerechten (met unieke opties voor ontbijt, lunch, diner en take away) om je vingers bij af te likken. Tussen 15u en 18u pakt Ruige uit met een aperomenu waaruit je naar eigen goesting hapjes en sharing dishes kunt kiezen. Die kan je dan zonder blikken of blozen combineren met een lekker glas wijn, een karaktervol bier of een signature cocktail.

Wie liever aanschuift voor een traditioneler vieruurtje, verleidt Ruige met zijn huisgemaakte patisserie van de Coffee & Sweets-kaart. Als klap op de vuurpijl serveert Ruige, mede dankzij de strategische ligging van L.E.S.S. naast het Concertgebouw, ook een exclusief theatermenu.

De typische losse en urban vibes zijn naar het interieur vertaald door architect Tommy Van den Brandt. Door zijn gebruik van ruwe materialen als beton, hout, staal en leder waan je je in een hippe hotellobby. Centraal staat de indrukwekkende Japanse robatagrill waarrond gasten kunnen aanschuiven. Op die manier ontstaat een vlotte dynamiek tussen het esthetisch brutalisme en de culinaire verfijning. Hier kom je samen met een bont gezelschap van vrienden en familie om te genieten, verrast te worden en te delen.

L.E.S.S. event met DJ Buscemi

Reserveer uw tafel

DJ Buscemi op 28 maart

Op donderdag 28 maart koken Gert De Mangeleer en Ruige Vermeire een uniek menu waarbij onze huis-DJ Buscemi live zijn zwoelste grooves en lekkerste beats serveert. Joachim Boudens selecteerde een aantal bijzondere dranken in samenwerking met onze partners Schweppes, Diageo en Alken-Maes.
Deze belevenis is €135 per persoon (All-in).

De brand ambassador van Schweppes zorgt voor een heerlijke opwarmer met een cocktail naar keuze (alcoholisch of non-alcoholisch).

Reserveer uw tafel

 

 

less-buscemi-v2.jpg

Sfeer

Do you love the latest rumors? Sign in here!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van onze events, aankondigingen en andere nieuwtjes.
JA, GRAAG!

Ligging

L.E.S.S. ligt centraal aan ’t Zand – waar behalve de zaterdagmarkt ook alle grote evenementen doorgaan – en is op amper 400 meter van de Grote Markt verwijderd.

Parking

De ondergrondse parking Centrum - ’t Zand, die bereikbaar is via de tunnel onder de Koning Albert I-laan, bevindt zich op enkele meters van L.E.S.S.

Openbaar vervoer

Je kunt vanaf het centraal station van Brugge eenvoudig richting ’t Zand wandelen (10 minuten) of rechtstreeks aansluiten op buslijn 1, 4, 6, 11, 12, 13, 14 en 16. Bij het verlaten van het station wachten de bussen, die per 3 minuten richting het centrum vertrekken, aan de linkerkant. Stap af bij de halte ’t Zand.

Praktisch

Taxi: Taxi Snel www.taxisnel.be of 050 36 36 49